Ingrediente: 4 cartofi mari, 1/2 kg carne tocata , o ceapa mica, un ou, sare, piper, verdeata, bulion pasta
Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si taie rondele. Carnea se caleste cu ceapa tocata marunt, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa putin la racit dupa care se amesteca cu un ou crud si verdeata. O forma rezistenta la foc se unge cu putin ulei, se aseaza un rand de cartofi, se adauga putin bulion, se pune carnea, alt strat de cartofi. Se adauga bulion si cateva bucatele de unt.
Forma se acopera cu folie si se introduce in cuptorul preancalzit. Cand este aproape gata, cca 30 minute, se ia folia si se mai lasa cateva minute pentru a se rumeni la suprafata. Se serveste cu muraturi.
Arata foarte bine! O reteta simpla si rapida.
Da, merita facuta.
A fost excelenta! Nota 10 pentru reteta! Bine…nota 10 si pentru bucatar.
@epep-ma bucur ca va inspirati din „retetele mamei”. De fapt sunt simple, usoare si ca la mama acasa.
Bine spus!
ador musacaua si lazania
De ce nu pui capacul formei si ii pui folie?
Aluminiul nu este ideal petnru gatit.
Pentru ca l-am spart. Acum am achizitionat o forma cu capac si asa voi face. Multumesc.
In materie de musaca, sotul meu este foarte fem. Cartofii NU trebuie sa fie fierti. Si asa fac. Cu cartofi cruzi. Atunci cind fac cu cartofi.
Voi incerca si asa, merita. Multumesc pentru sfat.