Cred ca este cel mai simplu fel de mancare care se poate face.
Snitele: Luam carne de porc (antricot scurt fara os) sau piept de pui dezosat, portionam si batem bine cu ciocanul de carne pe ambele parti. Se sareaza si se lasa pe farfurie. Intr-o tava punem faina, intr-o farfurie adanca batem bine 2-3 oua si in alta tava punem pesmet alb. Punem intr-o tigaie adanca ulei (de doua degete).
Carnea batuta se da prin faina, ou si pesmet, dupa care se introduce in uleiul incins. Se prajeste pe o parte dupa care se intoarce pentru a se praji si pe cealalta. Cand pesmetul este auriu, inseamna ca, carnea este prajita. Se scoate pe prosop de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces. Daca ramane ou se vor face cateva felii de paine in ou.
Cartofi prajiti: se curata 4-5 cartofi in functie de marime, se spala si se taie „pai”. Se pune ulei intr-o cratita antiaderenta la incins. Cand consideram ca uleiul este incins, facem testul, adica punem o bucata de cartof in ulei si daca sfaraie, atunci putem puneti toti cartofii la prajit. Daca vedem ca se prajesc pe o parte intoarcem cartofii cu o patela pe toate partile pentru a se praji uniform. Cand sunt gata se scot pe un platou unde se aseaza si snitelele. Este indicat ca ambele preparate sa se faca in acelasi timp pentru a fi la fel de calde. Se servesc cu muratura iarna sau salata vara.
Delicios!!!
10! Vreau si eu putina conopidaaaaaaaa!
Eu vreu putin snitel …. 2-3 bucatele ….
Adevaratul snitzel vienez trebuie sa fie mare cat „capacul de la WC „,servit cu cartofi prajiti si garnitura (in aceeasi farfurie imensa) din mazare,fasole verde,ciuperci,castraveti murati,etc.
– din fiecare cate o lingura. Asa ceva mancam in vremurile „bune „la Athene Palace si de atunci a ramas mancarea mea preferata.Doar ma gandesc si ploua …
@florin 1948-uite aici un snitel la Viena http://ghiocel07.wordpress.com/2010/01/12/wiener-schnitzel/