Supă cremă de dovleac

Pentru că mi-a rămas dovleac, cca 1 kg, de la „Checul cu dovleac și nuci„, am pregătit astăzi o supă cremă. Delicioasă, de sezon, simplu de făcut cu ingrediente la îndemână. Savoare și aromă în farfurie!

Ingrediente: 1 kg de dovleac, 3-4 morcovi (depinde de mărime), 2-3 cartofi, 1 ceapă, 1/2 ardei gras, 3-4 căței de usturoi, ulei/unt, smântână pentru gătit, sare.

Mod de preparare: Se călesc legumele tăiate cubulețe în ordinea aceasta: ceapa, ardeiul, morcovul și usturoiul în puțin ulei și un cub mic de unt. Se adaugă cartofii și se mai călesc câteva minute împreună. Se pune un strop de sare. Se adaugă dovleacul tăiat cuburi și bineînțeles curățat de coajă. Se toarnă apă caldă cât să acopere legumele.

Se lasă supa la fiert până dovleacul este destul de moale. Se ia cratița de pe foc, se lasă puțin să se răcorească după care se pasează legumele cu mixerul vertical. Se adaugă smântână pentru gătit, se amestecă. Se gustă și se mai adaugă sare la nevoie. Cine dorește mai lichidă se diluează cu puțină apă sau smântănă. Eu am lasat-o așa consistentă :)

Supa se poate prepara și în oala sub presiune, eu de data aceasta am preferat metoda clasică pe aragaz, având și alte preparare în lucru.

O supă cremă aromată, gustoasă care se servește cu crutoane și cine doreste poate adăuga pentru mai multă savoare câteva bucățele de bacon prăjit.

2 comentarii la „Supă cremă de dovleac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *