Ieri am avut chef de făcut ceva ușor și repede. Cum aparatul meu de waffe este unul minunat, de la Breville, am trecut la treabă. Am folosit rețeta de pe site-ul magazinului, rețeta aparținând lui Teo.
Ingrediente: 350 g făină, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, puțină sare, 2 ouă, 300 ml lapte, 150 ml ulei, esență de rom sau vanilie.
Mod de preparare: Este foarte simplu. Într-un bol se amestecă ingredientele solide (făină, zahăr, praf de copt sare). În alt bol se bat ouăle cu laptele, uleiul și esența. Peste ingredientele solide se toarnă cele lichide și se omogenizează cu telul sau spatula. Eu folosesc spatula că mi-este mai ușor. În compoziția de bază se poate adăuga ciocolată, merișoare, stafide. Eu le-am lăsat simple să le servim cu dulceață sau sirop de agave, după preferință.

Pănă se incinge aparatul aluatul se odihnește. Se pun cam 2 linguri de compoziție pe fiecare placă a aparatului, se lasă capacul (nu se închide cu clapeta) și se coc. Când sunt frumos rumenite pun pe un grătar să se răcească. La final am scos 2 linguri din aluat într-un bol și am amestecat cu o lingură de cacao și o lingură de chefir ca să fac 2-3 waffe bicolore.

Nu numai că arată bine dar sunt și tare gustoase.
