O tartă sărată numai bună pentru perioada aceasta a anului, răcoroasă și cu mult zucchini. Se face foarte ușor, cu ingrediente puține. De fapt merge în orice anotimp, zucchinii sau dovleceii se găsesc mai nou oricând și oriunde.
Ingrediente: 350 g zucchini, 2 ouă, 30 g ulei, 100 g făină, 100 ml lapte, 2 linguri iaurt grecesc, 1+1 lingură cașcaval,1 linguriță de praf de copt, sare și piper
Mod de preparare: Se bat ouăle cu puțină sare și piper, se adaugă uleiul, laptele și iaurtul. Se pune și făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează cu un tel sau spatulă. Urmează o lingură de cașcaval ras. La final se pune zucchini tăiat subțire cu o mandolină. Se amestecă.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 cm și se toarnă compoziția în ea. Se nivelează cu o spatulă.
Tarta se coace la tempeartură medie pentru aproximativ 30-40 min, se scoate din cuptor și se presară deasupra puțin cașcaval.
Când cașcavalul este topit se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se poate pune pe platou și rece se taie felii.
Un aperitiv minunat pentru perioada aceasta din an, răcoros, ușor de făcut și cu legume de sezon.
👍💯🤝🎉💖