Mereu caut rețete ușoare, cu puține ingrediente de prin frigider și mai ales să se facă repede. Astăzi o frittata/plăcintă cu brânzeturi și legume.
Ingrediente: 4 ouă, 150 g făină, 100 ml lapte bătut, 200 g cașcaval,1 linguriță praf de copt, căteva măsline, 1 conservă mică mix de legume, sare, piper.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_123541-1024x768.jpg)
Mod de preparare: Se bat ouăle cu un pic de sare, se adaugă laptele bătut urmat de făina cernută și praful de copt.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_124315-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_124630-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_124849-1024x768.jpg)
Cânt sunt încorporate se adaugă cașcavalul ras, măslinele și mixul de legume. Cu o spatulă se amestecă toate, se condimentează cu sare, dacă mai este nevoie, și piper.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_125033-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_125133-1024x768.jpg)
Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_125353-1024x768.jpg)
Plăcinta se coace la foc mediu în cuptorul încălzit în prealabil, pentru cca 30 minute, în funcție de cuptor.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_133647-1024x768.jpg)
Se face testul cu scobitoarea ca de obicei. Când plăcinta este coaptă se scoate pe un grătar și rece se feliază.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_141217-1024x768.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_164038-1024x768.jpg)
O plăcintă foarte bună, aerată, ușor de făcut și mai ales sănătoasă.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2024/06/20240606_162851-1024x768.jpg)
Poate fi un mic dejun alături de o cană cu lapte, ceai sau cafea…..