Tot din categoria preparate pentru micul dejun face parte și acest chec cu dovlecel. Bineînțeles foarte simplu de preparat și cu ingrediente ieftine și la îndemână. Merge perfect lângă o cana cu lapte rece sau un ceai, fiecare după preferință.
Ingrediente: 2 oua, o linguriță sare, 125 g iaurt, 50 g ulei, 3 lingurițe cașcaval ras, 200 g faina, 8 g praf de copt, 100 g sunca/salam, 80 g cașcaval bucăți.
Mod de preparare: Se dă dovlecelul pe răzătoarea cu ochiuri mari și se lasă la scurs într-o sită. Ouăle se bat cu puțină sare, se adaugă iaurtul, uleiul, salamul tăiat cubulețe, ceapa verde tocată și ea și se amestecă.
Se toarnă făina amestecată cu praful de copt și se incorporează. Se pune dovlecelul scurs de zeamă și la final cașcavalul.
Compoziția se toarnă într-o tavă de chec de cca 20 cm, acoperită cu hârtie de copt.
Checul se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie pentru cca 40 minute, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din tavă, se așează pe un platou și se așteptă să se răcească.
Se taie rece. Foarte bun la micul dejun lângă o cană cu lapte sau ceai, fiecare după preferință….
Pe lângă multele rețete de aperitiv, de checuri și brioșe mai merge o rețetă la fel de simplă cu de toate.