Am primit 3 legături de leurdă și cum nu aveam în program să fac ceva cu ea imediat, am transformat-o în pesto pe care-l voi utiliza zilele următoare.
Leurda este o plantă care apare primăvara și al cărei miros și gust seamănă cu cel al usturoiului. Din acest motiv mai este numită și usturoiul sălbatic.
Ingrediente: 3 legături de leurdă, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură muguri de pin, o lingură parmezan ras (eu nu am avut așa că am folosit cașcaval cheddar uscat), zeamă de la jumătate de lămâie, sare.
Mod de preparare: într-un tocător se pune leurda, uleiul, mugurii de pin puțin prăjiți, cașcavalul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, zeama de lămâie și puțină sare.
Se mixează obținându-se o pastă.
Pesto de leurdă se transferă într-un borcan sau caserolă, se stropește cu ulei de măsline și recipientul se închide ermetic până la folosire.
Voi vedea la ce și cum voi folosi această pastă.