Prajitura cu banane

Pentru ca aveam cateva banane foarte coapte si fara aspect comercial, mi-am adus aminte ca am vazut pe undeva o reteta de chec cu banane. Am preluat de pe blogul Teo’s Kitchen o reteta, pe care am modificat-o putin in functie de ingredientele avute in casa si am facut aceasta prajitura. Multumesc Teo. Pentru pofta iata cum arata scoasa din cuptor.

Ingrediente: 3 banane coapte, o jumatate cana de zahar, o jumatate cana de ulei, 2 oua intregi, 2 cani faina alba, o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, putina sare, o jumatate lingurita praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat, rahat, nuci prajite, ciocolata, stafide.

Mod de preparare: Se curata si se paseaza bananele cu furculita, se pun ouale, zaharul, uleiul si se mixeaza bine. Apoi se pune faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie (data viitoare nu mai pun bicarbonat), sarea si praful de copt si se omogenizeaza bine pana compozitia devine pufoasa si nu foarte lichida. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie. Peste compoziti se presara rahat, nuci, ciocolata (taiate marunt) si stafidele si se coace in  cuptorul preancalzit cca 45 min la foc potrivit. Daca trece proba cu scobitoarea inseamna ca prajitura este gata. Se scoate din tava, se taie bucati si se mananca cu pofta.

Din cauza bananei are o culoare cam creola si cu putin zahar pudra, parca arata mai bine. Acum sa vad ce parere are „cobaiul”, adica sotul meu care astazi s-a autointitulat asa.

3 comentarii la „Prajitura cu banane”

  1. @cobaiul – S-a putut manca si asta, cu putin efort …
    Dar a doua zi, dimineata m-a apucat o durere de burta …
    ………
    Atentie, nu va recomand sa mancati o data mai mult de 10 bucati ! Se termina prea repede.
    Una peste alta, n-a fost rea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *