Am făcut tot felul de murături dar varză la borcan nu am pus încă. Am văzut o rețetă pe net și mi-a atras atenția. O fac, acum vedem cum este sau mai bine zis cum ține până la iarnă.
Ingrediente: 2 verze , 2 morcovi mari, 4 castraveți, 2 ardei kapia, o legătură de mărar verde, 2 linguri sare neiodată. Pentru saramură: 700 ml apă, 1 lingură sare, 1 lingură zahăr.
Mod de preparare: Se tocă varza pe răzătoarea mandolină, se adaugă sarea, se amestecă la macerat 2 ore. Între timp se feliază castraveții, morcovii și ardeiul tot pe răzătoare. Se adaugă peste varză, se pune și mărarul tocat mărunt și se amestecă.
Se pun legumele în borcan, se toarnă saramura (fiartă) dar nu se pune capacul.
După 24 de ore se adaugă 1 lingură de oțet în fiecare borcan, se închid și se pun în cămară.
Sper să fie bună această murătură și să țină până la iarnă!