Ingrediente: 5-6 cartofi, 100 gr sunculita sau bacon, o cutie ciuperci, un ou, o lingura bulion, sare si piper
Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii. Se prajeste sunculita, se adauga ciupercile, se lasa pana scade sucul lasat, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa „tocanita” sa se racoreasca dupa care se adauga un ou bine batut, o lingura de bulion si se amesteca bine compozitia.
Intr-o forma rezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet alb se aseaza un strat de cartofi, unul de ciuperci cu sunculita, din nou cartofi. Se presara putin pesmet si se adauga bucatele de unt. Vasul se acopera cu capac sau cu folie de aluminiu.
Se da la cuptorul preancalzit pentru cca 10 min. Se scoate din cuptor, se ridica capacul si se mai lasa in cuptor 10 min. Cand este gata se presara putin cascaval, se reintroduce in cuptor pana compozitia devine aramie.
Se serveste cu smantana. Pofta buna.
Mai vreu din asta !
DA!!!! I- MI PLACE ! ASA O SA FAC SI EU SAPT. VIITOARE. SI GHICI CE????NU TREBUIE SA FIU NICI IN DISPOZITIE BUNA. DECI……. SPOR LA TREABA.
@elena-ma bucur ca-ti place si te-am inspirat.
La naiba, nicio reteta nu e de post
De ce esti revoltat? Cauta pe google si gasesti o gramada.
AM GATIT FELUL ACESTA DE MANCARE SI A IESIT SUPER DE BUN. AM PASAT RETETA MAI DEPARTE . MULTUMESC
Cu mare drag Elena.