Astăzi am avut pofta de iahnie de fasole. Și cum nu pusesem la înmuiat fasole de cu seară, am trișat folosind fasole albă în saramură. Este prefiartă așa că se face mâncarea foarte repede și este chiar foarte bună.
Ingrediente: 1 cutie fasole albă în saramură (530 g), 1 ceapă, afumătură, sare, 1 foaie de dafin, bulion
Mod de preparare: Se spală afumătura, se pune în oala sub presiune, se adaugă apă cât s-o acopere și se fierbe cca 20 minute.
Între timp se toacă mărunt ceapa și se călește în puțin ulei. Când și-a schimbat culoarea se pune fasolea trecută prin jet de apă, foaia de dafin și se amestecă. Se adaugă afumătura și un polonic din zeama în care a fiert. Se dă un clocot împreună, se adaugă câteva linguri de bulion și se condimentează după gust.
La final se presară pătrunjel verde tocat.
Se servește cu salată de varză sau murături.