Orice masă festivă începe cu un aperitiv. Un platou frumos aranjat cu antreuri colorate și destul de sățioase. Uneori ți-e greu să te oprești din mâncat chiar dacă ști că urmează și alte feluri de mâncare. Așa este și acest aperitiv care este demn de o masă festivă, mai ales dacă are o prezentate frumoasă.
Ingrediente: 275 g brânză de vaci, 150 g cremă de brânză cu verdeață, 1 buc sfeclă roșie fiartă, 1 lingură pastă de hrean, sare, chimen.
Mod de preparare: se amestecă cele două tipuri de brânză cu sfecla roșie dată pe răzătoarea cu ochiuri mici (eu am avut sfeclă fiartă ambalată în vid) și cu crema de hrean.
Se condimentează cu sare și dacă vă place chimenul, se poate adăuga. Nu se amestecă foarte mult, este frumos ca pasta să rămână aerată, cu elementele componente la vedere.
Aperitivul se servește pe felii de pâine prăjită, în bărcuțe sărate, biscuiți sau în „coji” de nucă.
Rețeta de coji de nucă pentru aperitiv o găsiți pe blog. Arată foarte bine în orice prezentare.
Sursa de inspirație este de aici, cu amendamentul că eu nu am folosit aceleași arome.