Pentru că am vrut altceva decât clasicii cartofi lângă friptură și pentru că soțul a cumpărat 3 dovlecei m-am gândit să-i transform într-o garnitură minunat de gustoasă.
Ingrediente: 3 dovlecei, 1 ceapă mare albă, 3 căței de usturoi, ulei, 1 morcov, 1 cutie roșii pasate, sare, piper, mărar proaspăt
Mod de preparare: Se curăță ceapa și morcovul, se taie ceapă felii și morcovul cubulețe și se călesc într-o lingură de ulei. Când devin traslucide se adaugă în tranșe dovleceii spălați și tăiați cuburi mai mare.
Nu vă speriați de cantitate, vor scădea la preparare. Se condimentează cu sare și piper după preferință. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă roșiile și usturoiu dat prin presă.
Se amestecă, se mai țin pe foc câteva minute după care se dă cratița de-o parte, se adaugă mărarul tocat și gata garnitura noastră.
Se servește lângă o friptură sau de ce nu, chiar simplă cu o lingură de smântână de-asupra. Poftă bună!