Prăjitură cu morcovi

De ceva timp vreau să refac o prăjitură cu morcovi dar mereu uit să las câțiva morcovi nefolosiți la ciorba sau de pus la congelator. De data aceasta am cumpărat o cantitate mai mare și m-am pus pe treabă. Prăjitura cu morcovi este aromată, puțin umedă și ușor de făcut. Pe blog am mai multe variante, simple sau cu adausuri de ingrediente.

Ingrediente: 3 oua, 250 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 270 g faina, 1 plic praf de copt, 150 ml ulei, 300 g morcovi rași, un praf de sare, 1/2 linguriță scorțișoară

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până se obține o cremă. Se toarnă uleiul în fir subțire mixându-se în continuare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara și se incorporează în crema de ou cu spatula.

Se pune și morcovul ras (eu am avut 250 g morcov și am completat cu măr). Pentru ras am folosit mașinăria asta minunată. Pentru cei cu mai multă putere în mână se poate folosi răzătoarea clasică. Morcovul se amestecă cu spatula după care se fac câteva turații cu mixerul.

Se toarnă compoziția în forma preferată, eu am folosit una rotundă de 23 cm unsă și tapetată cu faină. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cca 40 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Când prăjitura este coaptă se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se transferă pe un grătar unde se răcește complet. Se pudrează cu zahar și se servește simplă sau cu frișcă (în cazul nostru).

Este pufoasă, aromată și umedă din cauza morcovului.

Se poate păstra acoperită, este la fel de bună și după două zile, dacă mai rămâne. Rețeta aceasta este inspirată de pe Fb retetebypokhas.

Pe blogul meu găsiți și alte rețete de prăjitură cu morcovi dar și brioșe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *