Fursecuri cu lămâie

Acesta fursecuri se fac pe principiul celor marocane sau a celor cu ciocolată. Cum aroma de lămâie este una din preferatele mele, am căutat o rețetă de fursecuri ușor de făcut și să-mi satisfacă gustul răcoros mai ales acum de sărbători când sunt multe prăjituri grele cu cremă. La Bucătăresele vesele am găsit ceea ce vroiam.

Ingrediente: 200 g unt moale, 150 g zahăr, 2 ouă mari, 50 ml suc de lămâie, 2 lingurițe esență de lămâie, 520 g făina, puțină sare, 1 praf de copt. Pentru finisare: zahăr tos și zahăr pudră.

Mod de preparare: Untul moale se mixează cu zahărul până se omogenizează și se formează o pastă. Se adaugă pe ouăle unu câte unu mixându-se după fiecare. Se pune esența și zeama de lămâie.

Se adaugă treptat făina amestecată cu sarea și praful de copt. Se folosește tot mixerul până se obține un aluat închegat. Se scoate aluatul pe planșetă, se împarte în două pentru a se lucra mai ușor, se înfoliază și se pune la frigider pentru 3-4 ore sau până a doua zi.

Din aluatul rece se formează bile de mărimea unei nuci, se tăvălesc prin zahăr tos și prin zahăr pudră. Se așează bilele astfel dichisite în tava acoperită cu hârtie de copt la distanță unele de altele pentru că în timpul coacerii mai cresc și se lățesc putin.

Fursecurile se coc la foc mediu cam 8-10 minute (cuptor preîncălzit), până se formează crăpăturile la suprafață.

Se scot fursecurile pe un gâtar, se lasă să se răcească după care se pot servi sau se pot păstra în cutie metalică sau borcan.

Poate să fie și un cadou dulce pe care să-l oferi de sărbători persoanelor dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *