Ingrediente: 1 conservă ton (eu folosesc de la Sun Food), 250 g paste făinoase, 4 căței de usturoi, 2 linguri ulei, roșii în bulion, sare, piper, oregano.
Mod de preparare: Se pun la fiert pastele în apă cu puțină sare. Pentru sos, se călește în ulei usturoiul feliat.
Se ține foarte puțin doar cât uleiul să prindă aromă după care se scote din cratiță. Se adaugă roșiile în bulion, se pasează puțin, se condimentează cu sare și piper. Se fierbe sosul până prinde puțină consistență.
Se pune tonul, se amestecă în sos și se mai fierbe puțin. Se adaugă foarte puțin oregano, dacă vă place.
Acum se pot pune pastele fierte și scurse de apă.
Se amestecă pentru a le îmbrăca bine în sos.
Pastele cu ton se servesc simple sau presărate cu puțin parmezan.
Câteva felii de măsline pot întregii aspectul dar și gustul mediteranean al pastelor. Preparatul este inspirat din Caietul cu rețete al prietenei mele Violeta.
Draga mea, cat ma bucur ca te-am inspirat! Ca de obicei, minunate ti-au iesit, ca de altfel tot ceea ce faci! Te imbratisez cu drag!
@Postolache Violeta-mulțumesc draga mea prietenă pentru inspirație și tot ceea ce faci.