Veșnic am în frigider bucăți de brânză rămase de la cine știe ce alte preparate sau de la mâncat pur și simplu. Și atunci caut să le dau utilitate, de data aceasta într-o budincă cu paste.
Ingrediente: 350 g paste, 200 g telemea/cașcaval, 3 ouă, unt, sare, 3 linguri cu vârf smântână
Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare după care se scurg de într-o strecurătoare. Între timp se dă brânza pe răzătoare (eu am avut și un plic cu 100 g brânză rasă) și într-un castron se bat ouăle cu smântâna cu ajutorul unui tel mic. Se unge o tavă ceramică cu unt, se pune jumătate din cantitatea de paste, cam jumătate din brânză și câteva bucățele de unt. Se pun restul de paste și restul de brânză. Deasupra se toarnă amestecul de ou și smântâna.
Budinca se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura medie până este frumos rumenită la suprafață, cam 30 minute, în funcție de cuptor.
Un fel doi la îndemână, ușor de făcut și mai ales bun…..Pe blog sunt și alte rețete de acest gen dar modul de preparare este altul.