Ce faci când ai poftă de ceva dulce, dar să nu fie complicat, nici cu multe ingrediente. Cauți prin frigider și cămară, și cu ceea ce găsești faci repede un dulce pentru cei dragi. De data aceasta un fel de „diplomat”, în rețeta originală, prăjitură cu piersici. Eu am numit-o „desert cu piersici” dar oricum s-ar numi este simplă, aromată și gustoasă. Duminică frumoasă vă doresc!
Ingrediente: 1 compot mare de piersici, pișcoturi, 450 ml frișcă lichidă, 15+10 g gelatină, 100 g zahăr, 100 g cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia)
Mod de preparare: Se separă piersicile de suc. Într-o formă de sticlă se așează pișcoturile înmuiate în suc din compot.
Se bate frișca cu zahărul, se pune crema de brânză și se mixează. Piersicile se pasează cu mixerul vertical sau blender, obținându-se o cremă fină.
Se iau cam 5 linguri din compoziție și se adaugă în crema de brânză și frișcă, se adaugă și 15 g gelatină hidratată în suc de piersici și se mixează.
Crema aceasta se întinde peste pișcoturi și se nivelează.
Restul piersicilor pasate se amesteca cu 10 g gelatină hidratată tot în suc și se toarnă peste crema din formă.
Eu am făcut în două vase, dacă aveți unul mai mare se poate folosi doar acesta.
Forma se pune la frigider pentru cel putin 2 ore după care se poate tăia și servi.
Soțul meu spune că este cel mai bun desert mâncat vreodată…. Este fin, delicat, puțin dulce, aromat.
Super arata si cred ca super delicios ?
Un desert delicios!
@Maria Mihalache-da a fost foarte apreciat. Pupici!