Pentru că după sărbători mi-au rămas diverse ingrediente m-am gândit să le dau utilitate și am făcut o ruladă cu cașcaval și șuncă. Se pot face diferite combinații în funcție de ceea ce găsim prin frigider, important este cașcavalul.
Ingrediente: 9 felii de cașcaval, 6 felii de șuncă sau salam victoria subțire feliat, 1 cutie cremă de brânză (eu am avut de la Lidl 200 g), o jumătate ardei colorat(roșu și galben), 6-8 buc măsline negre, 2 ouă, cabanos
Mod de preparare: În tavă se așează o foaie de copt pe care se așează feliile de cașcaval puțin suprapuse.
Se dă tava în cuptorul încins pentru 2 minute, timp în care cașcavalul se uniformizează. Se scoate foaie de copt cu cașcavalul topit și se lasă să se răcorească.
Între timp se taie mărunt ardeiul, măslinele și ouăle. Foaia de cașcaval frece se unge cu puțină cremă de brânză atât cât să adere feliile de șuncă.
Se pun feliile de șuncă nesuprapuse.
Restul de cremă de brânză se amestecă cu ingredientele mărunțite și se întinde peste feliile de șuncă.
Se așează bucățile de cabanos pe latura mică și se rulează.
Rulada se transferă în folie sau hârtie de copt și se pune la frigider să se întărească peste noapte.
A doua zi se poate tăia foarte ușor rulada, cu un cuțit bine ascuțit.
Rulada arată bine, este simplu de făcut, este un aperitiv care poate fi și festiv pentru sărbători sau orice alt eveniment.