Uneori ai poftă de ceva sărat și bun făcut în casă. Te uiți prin congelator și vezi că ai un sul de foietaj de la Lidl. Prin frigider mai descoperi felii de șuncă și cașcaval rămase de la sandvișuri așa că te apuci de treabă. În doi timpi și trei mișcări aperitivul tău este gata.
Ingrediente: 300 g aluat foietaj, 6 bucăți șuncă sau salam victoria, ceapă verde, 6 felii cașcaval, sare, piper, boia dulce sau iute
Mod de preparare: Aluatul foietaj se pune pe planșetă se presară cu puțină făină și se întinde. Se așează feliile de șuncă peste care se așează feliile de cașcaval și se pune ceapa tocată mărunt. Deasupra se presară sare, piper și puțină boia dulce sau iute după preferință.
Se formează cât mai strâns un sul care se taie felii cu o lățime de cca 2-2,5 cm. Am obținut 18 bucăți.
Feliile se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se introduce în cuptorul încălzit la temperatură medie până sunt frumos rumenite.
Se scot aperitivele pe platou și se servesc calde sau reci.
Un aperitiv simplu, gustos, se face rapid, numai bun lângă un pahar de bere.