Eu sunt o mare amatoare de salată. O prefer oricând unei bucăți de carne sau neapărat lângă o friptură, tocăniță sau orice alt fel doi la care se pretează.
Ingrediente: 1/2 varză albă, 2 morcovi mărișori, 1 sfeclă mică, 2 lingurițe sare, 1 linguriță ulei, 1 lămâie/oțet, 1 linguriță zahăr
Mod de preparare: Se dă pe răzătoare varza, sfecla și morcovul bastonașe. Tocarea se face după ustensila pe care o avem. Eu am folosit o răzătoare foarte practică și utilă la mine în bucătărie.
Varza tocată se freacă cu puțină sare, se lasă la odihnit până se formează suc, apoi se stoarce și se păstrează sucul. La fel se procedează și cu morcovul.
Sucul ambelor legume se pune într-un borcan, se adaugă uleiul, zeama de lămâie și zahărul. Se închide borcanul și se agită pentru omogenizare. Acesta este dressingul pentru salată.
Acum urmează montarea salatei. Pe fundul vasului, în cazul meu un borcan cu capac etanș, se așează sfecla urmată de varză, morcov și iar varză.
La final se toarnă dressingul.
Și pentru că spuneam că este bună lângă orice, de data aceasta am preferat o fasole frecată.
Credeți-mă este un deliciu numai bun pentru post. Pe blog găsiți și alte rețete interesante cu fasole.