Am cumpărat o cutie de jumări, așa de poftă, și s-au dovedit a fi prea tari. Și cum eu nu arunc mâncare, ce m-am gândit, ia să le transform într-o pastă delicioasă cu gust de jumări.
Ingrediente: 200 g jumări, 2 lingurițe cu vârf muștar, 1 cățel de usturoi, un cub mic de unt
Mod de preparare: Se mixează foarte bine jumările (dacă sunt mari se taie în bucăți mai mici), se adaugă usturoiul dat prin presă, bucățica mică de unt (pentru cremozitate) și muștarul.
Se mai dau câteva impulsuri cu mixerul vertical.
Se scoate pasta de jumări într-un castron și este gata se servit pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, după cum vă dorește sufletul.
Este un aperitiv gustos și ceea ce este mai important dăm utilitate jumărilor dacă nu sunt pe placul nostru așa simple.
PS. Varianta nouă: 250 g jumări, 2 ouă fierte tare, 2 lingurițe muștar, 3 lingurițe cremă de brânză. Modul de lucru este același.
Este poate mai light dar la fel de gustoasă.