De cand sunt la regim pentru scaderea colesterolului, incerc sa mananc mai putine preparare din comert. Mai bine o salata, o budinca de macaroane, cartofi la cuptor, friptura la tava, paine facuta de manuta mea, o prajitura simpla. Dupa ce ieri am facut o placinta cu mere astazi m-am apucat de una cu branza. E prima data cand o fac, asa ca nu stiu cum va fi. Vorba sotului meu, daca e dulce, e buna.
Ingrediente: un pachet de foi de placinta Linco, 1/2 kg branza dulce de vaci, zahar dupa gust, 3 oua.
Mod de preparare: Pachetul Linco se taie in doua pentru a se lucra mai usor. Se intinde prima foaie si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Peste se pune umplutura facuta din branza dulce amestecata cu zahar dupa gust si doua oua bine batute. Peste se pune a doua foaie de placinta. Marginile se unesc bine cu o ajutorul unei furculite. Tot cu furculita se inteapa din loc in loc. Placinta se unge bine cu un ou batut spuma si se introduce in cuptorul incins.
Se coace la foc moderat cca 30-40 min. Se scoate din cuptor, se acopeta cu un prosop de bumbac si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie bucati si se serveste pudrata cu zahar farin.
…si sectiune?!
Uite o pun acum. Atat am reusit sa salvez pentru sedinta foto.
Arata superb, multumim mult pentru aceste retete delicioase si simple. Chiar am sa incerc aceasta placinta aratoasa.
Cu mare drag. Daca ai incercat sper sa-ti fi reusit.
Vreau sa stiu daca este foaie de placinta sau foietaj ca dupa cum se foloseste o singura foaie nu prea seamana a foita? In rest pare foarte buna o sa incerc.
Pe pachet asa scrie „Foaie de placinta”. Tu poti incerca cu ambele, o sa iasa bine, poti fi sigura.
Retetele mamei sunt cu foi facute in casa, nu cumparate.Aia e adevarata placinta cu branza, astea sunt doar imitatii ptr mamicile care nu stiu sa gateasca sau nu le place.
Dupe ce faci tu nu mama ta, sa-ti spui parerea. Uneori din lipsa de timp foarte multa lume foloseste foile de placinta cumparate. Si sigur nu a murit nimeni.