Ingrediente: 3 ouă, 140 g zahăr, 1 plic zahar vanilat, 200 g făină, 120 ml ulei, 1/2 plic praf de copt, 250-300 g struguri
Mod de preparare: Prima dată se spală și se usucă strugurii după care se taie în sferturi, dacă sunt prea mari. Eu am reușit să scot și sâmburii….. Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat obținându-se o cremă spumoasă.
Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Se renunță la mixer, se pune făina amestecată cu praf de copt și se încorporează lent cu spatula.
La final se pun strugurii dați prin făină sau amidon alimentar.
Se toarnă compoziția în tava acoperită cu hârtie de copt. Deasupra se mai așează câteva sferturi de struguri.
Prăjitura se coace la foc mediu cam 30 minute, bineînțeles până trece testul cu scobitoarea. Tava mea are dimensiunea de 24/24 cm. Se lasă puțin să se răcorească după care se scoate prăjitura pe un platou.
Rece se taie felii și se servește simplă sau pudrată cu zahăr.
Prăjitura se poate face cu orice fel de fruct de sezon.