Ingrediente: 2 banane coapte, 230 g făină, 100 g zahăr, 100 g unt topit sau 100 ml ulei de floarea soarelui, 2 ouă, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță scorțișoară, 1 plic zahăr vanilat, Nutella
Mod de preparare: Ingredientele uscate se pun în bolul mixerului.
Se curăță și pasează bananele cu furculița și se pun peste ingredientele uscate. Se adaugă untul topit și ouăle.
Se mixează 1-2 minute.
Se împarte compoziția în hârtiuțele din forma de brioșe. Deasupra se pune câte o linguriță de Nutella care se „amestecă” în aluat cu ajutorul unei scobitoare.
Se coc brioșele în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 20 minute. Se scoate tava din cuptor și se lasă brioșele să se răcească pe un grătar, astfel hârtia se poate îndepărta mai ușor.
Se servesc simple, pudrate cu zahăr, cu frișcă sau cu o porție generoasă de înghețată.
Sunt aromate și pline de ciocolată.
Rețeta este de pe Youtube postată de o românca stabilită în Germania.