Ingrediente: 200 g faina, 200 g unt, 200 g branza proaspata de vaci, putina sare, 30 g zahar, gem acrisor
Mod de preparare: Se pun ingredientele intr-un castron si se amesteca foarte bine, apoi aluatul se scoate pe planseta si se framanta pana se leaga. Se face o bila si se lasa sa se odihneasca cca 30 min.
Se imparte in trei, fiecare se intinde, se taie in raze care se umplu cu dulceata acrisoara, rahat sau stafide.
Si incalzeste cuptorul si se coc la foc moderat pe hartie de copt.
Reteta este luata de aici. Multumesc Micule, cornuletele sunt delicioase.
Am gustat numai doua – inca nu-mi dau seama cum sunt. Eu ca sa ma pot pronunta imi trebuie cam o farfurie …
Dupa masa o sa aflu iar voi aflati, parerea unui expert, maine.
Cornuletele sunt super bune, dar gemul mi s-a intins in tava. Gem din comert, care se topeste la caldura si devine lichid…