Prăjitură franțuzească

Ingrediente: 4 ouă, 150 g zahăr alb, 60 g făina albă, 60 g amidon de porumb, 80 g unt, un plic praf de copt, 110 ml suc de lămâie, 1 linguriță coajă rasă de lămâie, puțină sare, zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare: Se mixează gălbenușele cu sarea și zahărul până se obține o cremă albă pufoasă.

Se adaugă amestecul de făină, amidon și praf de copt cernute, după care câte puțin unt topit și răcit mixând în continuare.

După omogenizare, se adaugă sucul de lămâie, coaja rasa de lămâie (eu am folosit Finesse de la dr Oetker) iar la final albușurile bătute spumă cu un praf de sare și se încorporează cu spatula.

Se răstoarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la temperatură medie cam 30 de minute, până devine frumos rumenită dar cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

După ce s-a copt se scoate din tava pe un platou, se pudrează cu zahar pudră, se taie în pătrate, se pun pe farfurie și se servește.

Este o prăjitură ușor de făcut, cu ingrediente la îndemână, puțin răcoroasă datorită lămâii. O să încerc să o repet și cu zeamă de portocală.

De este franțuzească? Pentru că o am de la prietena Lulu care a preluat-o de la fiica ei care locuiește în Franța :)

PS. Am repetat rețeta și cu suc de portocală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *