Ingrediente: 125 g untura, 250 g faina, 1 lingură zahăr pudra, 1 lingură oțet, 2 linguri apă minerală, vanilie, rahat/bucățele de jeleu/magiun
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele în castron și se frământă un aluat elastic. Se dă la rece 1 oră după care se împarte în două pentru a se lucra mai ușor. Se întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, se pune o farfurie întinsă și se decupează un cerc care se împarte în raze. Pe latura de bază se așează bucățele de jeleu (în cazul meu) și se rulează cornulețul. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la foc mediu până sunt rumenite frumos. Calde se trec prin zahăr pudră vanilat. Atenție, dacă folosiți rahat este mai simplu, dacă folosiți jeleu atunci trebuiesc bucățelele să fie mici, altfel se va topi ș o să iasă din cornuleț
Cred că este cea mai simplă rețetă de cornulețe, mulțumesc Simona pentru ea. Eu am făcut doar jumătate de porție, sunt delicioase.