Ingrediente: 1 cutie ton bucăți, 4 ouă, 1 lingură maioneză, 1 lingură pastă sfecla și hrean, 1 fir ceapă verde sau puțină ceapă roșie, sare, piper, pătrunjel verde/măsline pentru decor
Mod de preparare: În fiecare an de sărbători fac ouă umplute, dar de cele mai multe ori cu pateu de ficat. Acum am văzut la Laura Adamache o rețetă nouă care m-a tentat așa că încerc s-o reproduc, mai ales că am găsit și la noi pastă de sfeclă cu hrean.
Se pun ouăle în apă rece cu o linguriță de sare și se fierb cca 10 minute după ce apa a ajuns la punctul de fierbere. Se scot în apă rece și se lasă să se răcească complet după care se curăță de coajă și se taie în două pe orizontală. În tocător se pun gălbenușele, tonul scurs de ulei, maioneza, ceapa verde (eu am pus puțină ceapă roșie), pasta de sfeclă cu hrean, sare și piper.
Se mixează până se obține o pastă cremoasă.
Se umplu jumătățile de ou cu pasta făcută, se ornează cu frunze de pătrunjel verde/măsline și se așează pe platou pentru servire. Eu am umplut 4 ouă, restul o folosesc la tartine.
Mulțumesc Laura pentru rețetă, ouăle umplute arată foarte bine, culoarea le dă o notă de sărbătoare.