Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui, 2 fire cabanos, 1-2 cepe în funcție de mărime, 3 căței de usturoi, o lingură ulei, o lingură amidon alimentar, sare, piper, 1 linguriță pastă de ardei, pătrunjel.
Mod de preparare: Se taie felii ceapa și usturoiul care se călesc în puțin ulei, doar să devină sticloasă. Se adaugă carnea tăiată fâșii și dată prin amidon alimentar, se amestecă cu lingura de lemn până carnea se albește. Se adaugă cabanosul tăiat felii, se amestecă, se adaugă o cană de apă, se condimentează cu sare și piper. Se lasă la fiert sub capac până carnea este fiartă. Între timp se completează cu apă, din cauza amidonului sosul se îngroașă. La final se pune o linguriță cu pastă de ardei se mai dă un clocot, se adaugă și pătrunjelul tocat, se stinge focul.
Tocănița se servește cu paste, cartofi sau mămăliguță.