Ingrediente: 550 g lapte, un vârf de cuțit sare, 30 g unt, 50 g zahăr, 50 g griș, zahăr vanilat
Mod de preparare: Se fierbe laptele, se adaugă sarea, zahărul, zahărul vanilat și untul.
Se amestecă cu o spatulă și se fierbe până zahărul și untul sunt topite. Se ia cratița de pe foc, se adaugă în ploaie grișul amestecându-se să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe grișul la foc mediu până este gata, durata depinde de calitatea grișului. Se pune un polonic de griș fiert în castronele umezite, se presară ciocolată rasă sau „viermișori” de ciocolată, se continuă cu încă un polonic și ciocolată. Grișul cu lapte se poate servi călduț sau rece.
Rețeta aparține Oanei de la Savori urbane și modul de preparare este identic. Pe blogul meu sunt și alte rețete asemănătoare, doar cantitățile și modul de finisare este diferit.