Ingrediente: 350 cozonac, 3 ouă, 300 g brânză de vaci, 200 g iaurt, 2 linguri zahăr, 50 g unt, esență de vanilie
Mod de preparare: Se taie cozonacul în bucățele de cca 2 cm și se pune într-un castron. În alt castron se mixează brânza cu zahărul, iaurtul, ouăle și esență.
Se toarnă crema de brânză peste cozonac și se amestecă ușor astfel încât fiecare bucățică să fie acoperită cu „crema”.
O tavă ceramică se unge cu jumătate din cantitatea de unt, se toarnă compoziția de budincă, se așează deasupra bucățele de unt și se introduce în cuptorul încălzit la temperatură medie.
Se coace cca 30 minute, până crema este prinsă. În compoziție se pot adăuga fructe uscate, nuci, rahat. Cozonacul meu fiind cu multă nucă nu am pus nimic. Era suficient de bogat și aromat.
Budinca se servește caldă sau rece, cu înghețată, frișcă sau simplă. Este o modalitate foarte bună de a recicla un cozonac sau chec rămas după sărbători.
Rețeta este inspirată de aici, unde sunt și alte variante.