Ingrediente: 250 g făină, 125 g unt, 100 g ciocolată cu lapte, 2 linguri de cacao, 1 plic de praf de copt, 100 g zahăr, 1 ou mare, 250-300 ml lapte bătut
Mod de preparare: Într-un bol se spumează untul cu zahărul, se adaugă oul și laptele bătut și se amestecă bine. Se adaugă făina amestecată cu cacao, praf de copt și ciocolata mărunțită. Cu o lingură se pune din această compoziție în formele de brioșă fără a nivela aluatul.
Se coc brioșele la temperatură medie cam 20 minute, în funcție de cuptor. Se poate face testul cu scobitoarea pentru siguranță.
Se scoate tava, se mai lasă puțin brioșele în tavă după care se scot pe un grătar să se răcească. Se servesc cu ciocolată topită, pudrate cu zahăr sau frișcă, după preferință.
Mie mi-au ieșit 24 de brioșe, am pus în fiecare hârtiuță o lingură nu foarte plină cu aluat. Sunt pufoase, aromate și bineînțeles pline de ciocolată :)
Rețeta aparține Laurei Sava din blogul care-i aparține. Mulțumesc!