Ingrediente: 1 kg sfeclă roșie mărime medie, 1 lingură zahăr, 2 lingurițe oțet, un strop de sare, apă, chimen, (opțional hrean)
Mod de preparare: Eu de obicei fierb sfecla, de data aceasta am copt-o, am înțeles că are un gust mai pronunțat și își păstrează savoarea. Se spală sfecla (eu am avut sfecle mici) și se pune în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la temperatura maximă (200 grade) în cazul cuptorului pe gaz cam 40 minute. Se poate încerca cu un băț de frigăruie. Se lasă să se răcorească după care se curăță de coajă. Este indicată folosirea mănușilor, altfel riscați să aveți mâinile roșii după terminarea operațiunii. Sfecla pentru salată se feliază sau se rade, eu prefer să o tai felii subțiri.
Se face dresingul din zahăr, oțet, sare, apă și chimen și se toarnă peste sfeclă. Dacă este prea acră se mai poate adăuga puțina apă. Se păstrează în borcan.
Părerea mea sinceră, prefer salata preparată cu sfecla fiartă…..