Ingrediente: 300 g făină, 2 lingurițe scorțișoară, 1 linguriță praf de copt, 100 g unt, 3 linguri zahăr brun, 2 ouă
Mod de preparare: Se pune făina într-un castron și se amestecă cu praful de copt și scorțișoara. În alt castron se amestecă untul moale cu zahărul brun și ouăle. Se pun treptat ingredientele lichide peste cele solide și se amestecă la început cu lingură după care se ia la mână până aluatul devine ca o plastilină. La nevoie se mai adaugă făină. Pe planșeta înfăinată se întinde o foaie de cca 3-4 mm și se taie cu forme după dorință.
Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul încălzit cam 10 minute până se rumenesc frumos deasupra. Mare atenție să nu se ardă dacă sunt mai subțiri.
Rețeta este de pe fb de la prietena mea Simona. Ea le are sub denumirea de turtă dulce, eu le-am zis fursecuri cu scorțișoară.
Mulțumesc Simona, chiar sunt bune și se păstrează bine.
Un gând despre „Fursecuri cu scorțișoară”