Ingrediente: 1 pachet frișcă pudră, 1 pahar zahăr pudră, 1 cană de ulei, 1 pahar nucă măcinată, aproximativ 2 căni de și jumătate făină, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură cacao+1 lingură făină
Mod de preparare: într-un castron se pune uleiul, praful de frișcă, zahărul și se amestecă.
Se adaugă 1 cană de făină, o linguriță praf de copt și nuca
Se amestecă cu mâna sau spatula, se adaugă și restul de făină.
Compoziția obținuta se împarte în două, în una se pune cacao și în cealaltă încă o lingură de faina.
Se fac biluțe din ambele compoziții, se alătură și se alipesc într-o bilă mai mare.
Fursecurile se coc pe hârtie de copt la foc potrivit cam 20 minute.
La atingere trebuie să fie puțin moi, se vor întări când se răcesc.
Am fost destul de sceptică în ceea ce privește cantitatea de ulei dar în cele din urmă s-a dovedit că traducerea mea este bună, la fel și fursecurile :) Se pot păstra în cutie de tablă, caz în care nu dispar repede din farfurie.
Se folosește cană de 250 ml și pahar de 100 ml