Ingrediente: 500 g făină, 250 ml lapte, 1 ou, 100 ml ulei, 1 plic drojdie uscată (25 g drojdie proaspătă), o linguriță sare, o lingură zahăr
Mod de preparare: Se amestecă făina cu drojdia uscată, zahărul și sarea. Se adaugă oul bătut cu laptele la temperatura camerei și uleiul și se frământă aluatul care se lasă la dospit. Când și-a dublat volumul se împarte în patru. Fiecare bucată se întinde rotund, se porționează în 8, pe fiecare se pune o fâșie de cașcaval și cam tot atâta unt/margarină.
Se rulează (am încercat să sigilez puțin capetele să nu iasă cașcavalul), se lasă la dospit în tava acoperită cu hârtie de copt. Cornurile se ung cu ou bătut se presară cu mac sau susan (se poate rade deasupra puțin cașcaval)
și se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 30 minute, până sunt rumene și frumoase.
Dintr-o bucată am făcut cornulețe cu rahat :)
Aluatul este foarte ușor de făcut și prelucrat, cu siguranță o să-l mai fac.
Mulțumesc Monika pentru bunătățile astea.
Un gând despre „Cornuri cu cașcaval”