Ingrediente: 500 g carne slabă de porc, 1 ceapă, 500 g ciuperci Champignon (sau 1 conservă), o lingură de ulei, sare, piper, 2 linguri amidon alimentar, 1 cutie mică smântână, sare, piper, pătrunjel verde tocat
Mod de preparare: Se înăbușă în ulei ceapa tocată julien, se pune carnea tamponată cu prosop de hârtie și dată prin amidon alimentar. Se amestecă cu ceapa și se lasă până de albește, se adăugă o cană de apă caldă și se fierbe la foc mic sub capac până carnea este moale. Se pun ciupercile curățate și tăiate felii, se completează cu apă caldă, se pune capacul pe cratiță, se fierb împreună până sunt pătrunse și ciupercile. La final se amestecă smântâna cu 1 lingură de amidon alimentar și se toarnă încet în sosul format deja. Se mai lasă să dea un clocot-două până se îngroașă sosul.
Se presară pătrunjel verde tocat și se servește cu mămăligă.