Ingrediente: 250 ml lapte, 1 lingură miere, 30 g semințe chia, 1 cutie mare compot de caise, 1 plic gelatină, esență de vanilie
Mod de preparare: Într-un borcan sau vas mai mare cu capac se pune laptele, semințele de chia, esența de vanilie și mierea, se agită puțin, se închide, după care se ține la frigider peste noapte.
A doua zi se hidratează gelatina în puțin sirop de caise, se încălzește doar până la lichefiere. În borcanul cu chia se toarnă restul de sirop de caise (250 ml) și gelatina. Se amestecă puțin să se încorporeze. Jumătate din compoziție se distribuie în cupe/borcane/pahare care se țin la frigider cca 15 minute. Se scot, se pun caise tăiate mărunt, se toarnă restul de compoziție și din nou la frigider.
În final se pun din nou bucățele de caise. Acum după imaginația fiecăreia, vasele (în cazul meu borcane) se pot decora cu așchii de ciocolată, zmeură sau pot să rămână simple. O budincă gustoasă, aromată și chiar aspectuoasă :)