Rulouri cu șuncă/rahat

Ingrediente: 500 g făină albă (eu folosesc de la Lidl), 1 praf de sare, 1 plic drojdie uscata Dr Oetker, 2 lingurițe rase de zahăr, 150 ml lapte, 3 ouă, 6 linguri ulei, 100 g unt, 16 felii de șuncă (eu am folosit Pădurea Neagră de la Lidl), 1 gălbenuș+2 lingurițe lapte

Mod de preparare: 
Se amesteca ingredientele uscate în bolul mixerului, se adaugă ingredientele lichide (ouăle, laptele, uleiul).

Se mixează și se obține aluatul

care se scoate pe planșeta dată cu făină,

se întinde cu sucitorul și peste se întinde tot untul.

Se împătură în trei și se dă la frigider.

Peste 25-30 de minute se repetă operația de împăturare a aluatului. Se dă la rece încă cca. 20 de minute.

Se scoate aluatul din frigider și se împarte în două pentru a se lucra mai ușor. Prima jumătate se întinde un dreptunghi cât lățimea feliilor de șuncă și lungime cât permite. Se așează feliile de șuncă una lângă alta, cu un cuțit se delimitează și fiecare felie ( eu le-am tăiat în două pentru ca rulourile să fie mai mici).

Se rulează strâns de la un capăt și se așează pe tava acoperită cu hârtie de copt. Din jumătate de aluat rezultă 15-16 rulouri precum cele din imagine.

Se lasă 20 de minute să crească la temperatura camerei, apoi se ung cu gălbenuș, se presară cu susan/ mac/chimen…

și se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cam 30 de minute.

Din restul de aluat am făcut cornulețe cu rahat.

Sunt foarte pufoase, aluatul se desprinde fâșii așa cum se vede mai jos.

Foarte bune lângă o cană cu lapte sau de pus pachețel celor mici la școală. Poftă bună!

Sursă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *