Ingrediente: 4 ouă, 250 g făină, 1 praf de copt, 200 g făină, 3 mere mari, 1 linguriță scorțișoară, 10 linguri ulei, stafide, rom/lichior/lapte
Mod de preparare: Albușurile se bat spumă cu zahărul.
Se adaugă gălbenușurile pe rând și se încorporează ușor la mixer.
Se toarnă uleiul și se mixează foarte puțin.
Se renunță la mixer și se adaugă făina amestecata cu praful de copt și scorțișoara. Se încorporează ușor cu spatula.
Se pun 2 mere feliate și stafidele hidratate în rom/lichior/lapte.
Se toarnă compoziția într-o tavă (23/33) tapetată cu hârtie de copt și deasupra se așează 1 măr mare feliat subțire.
Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 30-40 minute, în funcție de cuptor. Când este rumenă la suprafață se face testul cu scobitoarea.
După ce se scoate din cuptor se lasă puțin să se răcorească și se presară cu zahăr pudră.
Rece se taie felii și se servește cu mare poftă!
Este o prăjitură simplă, aromată, ușor de făcut, chiar merită încercată. Alături de o cană cu lapte sau cafea constituie un mic dejun delicios.
Sursă de inspirație, cu câteva amendamente.