Ingrediente: 100 g unt de arahide, 100 g unt, 100 g zahăr tos fin, 1 ou, 1/2 plic praf de copt, 200 g făină, 50 g ciocolată neagră năsturași, 1 praf sare
Mod de preparare: În bolul mixerului se pun cele două feluri de unt la temperatura camerei și un praf de sare și se începe mixarea.
Se adaugă zahărul
urmat de ou
obținându-se o compoziție omogenă și fină
Se pune făina amestecată cu praful de copt și se amestecă cu o spatulă
La final se adaugă bănuții de ciocolata și se amestecă să se încorporeze și ei.
Dacă compoziția este prea moale se mai adaugă puțină făină.
Se ține aluatul 30 de minute în frigider, se formează biluțe de mărimea unei nuci,
se mai țin la rece cam 15 minute după care se așează frumos în tavă pe hârtie de copt.
Se coc 15-20 min în cuptorul încălzit la temperatură medie. Când se scot trebuie să fie puțin moi dar se întăresc pe parcurs ce se răcesc. Dacă la bază vor avea culoare mai închisă, nu vă panicați, nu sunt arse, ciocolata este acolo topită.
Sunt fursecuri aromate, crocante la exterior și moi la interior. Rețeta am găsit-o pe www.desert de acasă.ro Mulțumesc, sunt delicioase. Mai am unt de arahide, acum să caut și alte rețete, să nu expire :)
2 comentarii la „Fursecuri cu unt de arahide”