Ingrediente: 100 g unt la temperatura camerei, 100 g zahăr tos fin, 120 g făină, 1/2 cană lapte, 2 ouă, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 6 biscuiți umpluți cu ciocolată (eu am folosit Biskrem), 1 plic zahăr vanilat, scorțișoară
Mod de preparare: Se mixează untul spumă cu zahărul și zahărul vanilat.
Se adaugă pe rând ouăle și se mixează după fiecare.
La final se pune și laptele. În alt castron se amestecă făina, cu praful de copt, cacao și scorțișoara. Peste crema de ouă se adaugă ingredientele uscate și se omogenizează ușor cu o spatulă.
Se pun și biscuiții rupți bucățele și ușor se încorporează.
Cu o lingură se toarnă compoziția în formele de brioșă și se coc timp de 20-30 min la foc potrivit, în cuptorul încălzit anterior.
Se face testul cu scobitoarea.
Se scot din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se transferă din formele de silicon în hârtiuțe speciale.
Brioșele se servesc simple, pudrate cu zahăr sau cu ciocolată topită.
Eu le-am preferat numai cu puțin zahăr deasupra. Sunt cele mai pufoase brioșe făcute de mine până acum. Poftă bună!