Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr tos fin, 60 ml ulei, 180 ml lapte, 1 ou, 1 lingurița rasă praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat, un praf de sare, esență de vanilie, 150 g afine
Mod de preparare: Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat. În alt vas se amestecă ingredientele lichide: ou, ulei, lapte, esență, care se bat până se desface oul. Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide și se amestecă ușor cu telul.
La final se incorporează cu o paletă afinele.
Compoziția se repartizează în tava de brioșe acoperită cu hârtiuțe specială.
Se coc în cuptorul încins la temperatură medie cca 20-25 min.
Se lasă câteva minute să se răcorească după care se scot pe un platou.
Și o secțiune…..
Brioșe pufoase și bogate în fructe de pădure. Este important ca hârtiuțele să fie de calitate, puțin cerate sau din silicon, altfel nu se vor desprinde ușor de prăjiturele.
wow!