Ingrediente: 1 piept de pui, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 150 ml suc de roșii, 250 ml apă, 3 ardei capia, 3 linguri ulei, sare , piper, crenguțe de cimbru, foi de dafin, 1 lingură amidon alimentar
Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubulețe, se dă prin amidon și se trage la tigaie pentru a se rumeni frumos.
Se scoate carnea din cratiță, se adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt și se lasă până ceapa devine sticloasă.
Se adaugă sucul de roșii concentrat, crenguțele de cimbru și foaia de dafin.
Se dă un clocot după care se repune carnea în sos.
Se condimentează cu sare și piper, se adaugă apa călduță și se lasă totul pe foc până carnea este bine făcută.
La final se adaugă fâșiile de ardei copt.
Se mai dau câteva clocote după care se stinge focul. Se presară pătrunjel proaspăt tocat.
Mâncarea se servește cu cartofi piure, mămăliguță, orez sau paste făinoase.
Poftă bună!