Ingrediente: 100 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 ou, 1 lingură ulei, 100 ml lapte, 50 g telemea, 50 g salam/cârnaț picant, 1 legătură ccodițe de ceapă verde, sare, piper, amestec de semințe. (Chives- plantă aromată din aceeași familie cu ceapa).
Mod de preparare: Într-un va se bate oul cu uleiul și laptele.
Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă ușor cu furculița
Opțional se pot adăuga amestec de semințe.
La final se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se încorporează cu o spatulă.
Dacă compoziția este prea groasă se mai adaugă un ou mic bătut. Se condimentează și se toarnă în formele de brioșe îmbrăcate în hârtiuțe speciale sau de silicon.
Din cantitățile de mai sus obținem 7-8 brioșe. Se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 20-30 min în funcție de cuptor.
Brioșele sunt pufoase, gustoase și de efect.
Poftă bună!