Ingrediente: 1 litru suc de lubeniță (pepene roșu), 125 g zahăr, 90 g gluten alimentar (amidon), esență de vanilie
Mod de preparare: Se taie bucăți miezul de pepene, se scot sâmburii și se mixează cu blenderul
după care se strecoară pentru a se obține suc limpede, fără pulpă.
Într-o cratiță antiaderentă se amestecă zahărul cu amidonul, se adaugă un polonic de suc de lubeniță
și cu spatula se omogenizează.
Când totul este legat se adaugă restul de suc și esența de vanilie, se amestecă și se pune pe foc.
Se amestecă în continuu pentru ca budinca să nu se lipească și să nu se formeze cocoloașe. Când budincă începe să fiarbă, se dă focul încet și se amestecă mereu până se obține o compoziție cremoasă și fină.
Se umectează formele/paharele folosite și se toarnă cu polonicul budinca obținută.
Se lasă să se răcească după care formele se introduc în frigider pentru a se întări budinca. La servire se răstoarnă pe farfurie și se decorează după imaginație sau după ce se găsește prin cămară.
Dacă cumpărați un pepene (lubeniță) mai putin dulce, nu vă grăbiți s-o aruncați. transformați-o în budincă sau o băutura răcoritoare, foarte ușor de realizat cu un blender bun.
Este aromată, răcoroasă și foarte simplu de realizat.
Sursă rețetă
Un gând despre „Budincă de lubeniță (pepene roșu)”