Langoși cu și fără urdă

De câte ori merg prin târguri simt miros de ulei ars ceea ce-mi crează un disconfort maxim. De data aceasta nu am fost în târg dar prin urbea natală erau organizate câteva (a momârlanilor și a maghiarilor), nu știu dacă s-au făcut și Langoși dar eu am avut poftă. Nimic mai simplu, făină, drojdie, apă, ulei…..

Ingrediente: 400 g făină, 1 plic drojdie uscată de la Dr Oetker, 250 ml apă călduță, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutură: 120 g urdă/brânză de vaci mai uscată, 2 linguri rase cu zahăr, 1 ou mic.

Mod de preparare: Într-un castron se pune făina, se adaugă drojdia și zahărul și se amestecă cu o lingură, după care se pune sarea și apa călduță. Se amestecă bine cu o lingură (este un aluat destul de lipicios),

după care se adaugă uleiul. Se mai frământă câteva minute după care se acoperă cu folie alimentară și un prosop de bucătărie.

Se lasă la dospit cam o jumătate de oră, până-și dublează volumul.

Se unge cu ulei blatul de lucru (planșeta), se împarte compoziția în 6-7 bucăți

și fiecare se întinde cu mâna, nu foarte subțire. Se pot umple cu brânză sau rămân așa simpli.

Se pune ulei (cam 2 degete) într-o tigaie, se lasă să se încingă și se prăjesc langoșii pe ambele părți,

după care se scot cu paleta pe hârtie prosop ca să se absoarbă uleiul în exces.

Se servesc pudrate cu zahăr sau dulceață (cele simple) și cu mare poftă cele umplute cu brânză :)

Se poate folosi și telemea.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *