Ingrediente: 3 pulpe superioare de pui, 1 lingură de amidon alimentar, 2 cepe albe, 2 fire ceapă verde (numai partea verde), 150 g costiță afumată, ulei, 500 ml apă, 3 linguri pastă de roșii, sare, piper, pătrunjel
Mod de preparare: Se călește ceapa albă tăiată fideluță în puțin ulei. Se adaugă costiță tăiată felii,
se lasă puțin după care se pune ceapa verde și se lasă puțin pe foc.
Între timp se curăță pulpele (eu le-am tăiat și scos pielea), se dau prin amidon și se „sigilează” într-o altă cratiță.
Când carnea se albește se pune în cratiță peste ceapă și costiță.
Se adaugă apa, se pune capacul și se fierbe la foc mic până carnea este gata.
Se pune la final pasta de roșii, se mai dă un clocot și se stinge focul.
Înainte de servire se presară pătrunjel tocat.
Acest gen de tocăniță se servește simplă, cu paste făinoase, mămăliguță sau cartofi piure.
Poftă bună!